REVIEW: SICARIO

Op 13 Oktober 2015 konden we helaas niet met onze complete crew gaan naar Sicario maar zijn gelukkig Guido, Fransisco & Splinta Jackson gegaan naar Sicario in Pathe Haarlem. Hierbij dan de review en onze eerste BITMOTION cijfer voor Sicario.

Guido
Sicario was weer eens een top film, zonder snelle hollywood actie. Deze spannende actie film steekt naar mijn idee boven alle andere aktiefilms van de laatste tijd uit. Vooral het acteerwerk van zowel Benicio del Torro als Emily Blunt was van hoogstaande kwaliteit. Door de regie zowel als de cinematografie behoort deze film wat mij betreft tot een van de betere aktie films van de afgelopen tijd!

9 sterren

Splinta Jackson
Persoonlijk ben ik een fan van realistische films. Na Prisoners was ik al helemaal in de ban van Denis Villeneuve, een nog vrij nieuwe regisseur in Hollywood. Dit jaar heeft hij Sicario uitgebracht en ik ben compleet verkocht! Een best wel basic verhaal die helemaal tot leven worden gebracht door Emily Blunt en Benicio del Toro.

Helaas vond ik Josh Brolin zijn character wat zwakker, omdat ik persoonlijk steeds in elke film waar hij inspeelt een soort van zelfde performance zie. Daarmee wil ik niet zeggen dat hij slecht was maar snel eruit gespeeld werd door een nieuwe ster Emily Blunt.

Denis Villeneuve weet hoe hij de spanning in de film moet bouwen en houden en werd ik ook vanaf minuut 1 t/m het einde helemaal erin gezogen. De beelden van Roger Deakins waren prachtig. Het realistische beeld wat hij neer heeft gezet maar het toch prachtig laat lijken is amazing.

Na Prisoners en Sicario hoop ik dat Denis Villeneuve weer de samenwerking aan gaat met cinematographer Roger Deakins voor nog een klassieker gedruipt in realisme. Ik heb genoten van deze film en kan niet wachten op de volgende. Voor mij krijgt deze film een DIKKE 9!

Fransisco
Vanaf de eerste scène van Sicario zat ik meteen in het verhaal van de film. Ik was blij met het realisme van de film en er waren ook enkele gruwelijke actiescènes. Toch was vooral het sterke plot in de film die voor mij zorgde voor de meeste spanning. Soms waren er ook naïve momenten, maar de spanning kwam dan snel weer terug. Verder mijn favoriete rol was veruit die van Benicio del Toro, die ik sterk vond acteren. Spannend plot, gruwelijke actiescènes, naïeve momenten in de film, Benicio del Toro! Ik geef het een 8.

De BITMOTION cijfer voor Sicario is een 8,6.

Geef een reactie

nl_NLDutch