REVIEW: The Martian

Dinsdag 20 oktober 2015 hebben Fransisco & Splinta Jackson gegaan naar de enige echt film The Martian in Pathé Haarlem. En met heel veel plezier schrijven zij weer hun review en en geven een BITMOTION cijfer voor The Martian.

Splinta Jackson
Space films fascineren me altijd. Het is zo onbekend waardoor alles bijna geloofwaardig kan worden als het goed gedaan word. En deze film is goed gedaan! Hoe Ridley Scott het elke keer weer flikt is voor mij een raadsel. Je krijgt het gevoel in deze film alsof ze het echt op mars hebben geschoten. Het mooie van de film is dat het met een knipoog omgaat met de situatie waar ze in zitten.

En dat was verfrissend om te zien. Los van de grappen die gemaakt werden erin was en bleef je toch op de hoogte hoe serieus de situatie was. Matt Damon heeft zichzelf helemaal verlost van zijn astronaut prestatie in Interstellar! Wauw wat heeft hij dit goed gespeeld. Je leefde helemaal met hem mee in zijn journey op Mars. Chiwetel Ejiofor speelde zijn rol ook perfect. De film werd heel erg promote alsof we alleen Matt Damon zouden zien, maar Chiwetel is zeker de hoofdrol speler op aarde.

De special effects hoef ik niet te lang over door te boren want zoals je al las, het leek voor mij alsof deze film gewoon echt op Mars gefilmd was.

Ridley Scott heeft het voor mij weer geflikt en heeft nog een space klassieker gemaakt! The Martian heeft mij zwaar entertaint en verveelde me geen seconde ik geef deze  film een 8!

Fransisco
The Martian is echt een sf film met veel spanning en een dosis humor. Vooral de humor in de film verraste mij en maakte de film niet zo langdradig. 

Het is namelijk best een lange film en op sommige momenten lijkt de film een beetje voorspelbaar omdat Mark Watney, gespeeld door Matt Damon een held op sokken is. 

De spanning wordt ook langzaam aan minder, omdat de verhaallijn voorspelbaar blijft. Cijfer 7

De BITMOTION cijfer voor The Martian is een 7,5.

Geef een reactie

nl_NLDutch